Tuesday, April 27, 2010

Tag daripada SAHABAT untuk SAHABAT

Terima kasih keapada sahabat Blogger, Fatin Filzah.
(
http://filzfa.blogspot.com/ ) Kerana telah meng'TAG'kan saya .



Dengan sopan santunnya saya menjawab setiap soalan yang dikemukakan.


1.APA YANG ANDA AKAN BUAT BILA ANDA TAHU MEMBER ANDA TIKAM BELAKANG ANDA?



Saya akan menjauh dari member yang sebegini. Sejauh langit dari bumi dan sejauh timur dari barat . Jujur! saya pernah dan sedang mengalami situasi sebegini.Menjauh bukan untuk bermusuh, tapi supaya member itu dapat muhasabah diri dan memahami erti persahabatan dan makna persaudaraan.



2. 6 ORANG DI HATI ANDA?





Pasti sahaja keluarga saya, Kawan-kawan saya( ramai tau lebih dari 6)


3. ANDA RASA ANDA COMEL?





Kalau kita comel, pasti lebih ramai yang comel dari kita.Dan pasti juga ramai yang kurang comel dari kita. Jadi janganlah mengeluh hanya kerana ketiadaan sepatu sebelum melihat mereka yang tidak mempunyai kaki. Dulu saya minat lagu Paling Comel , Nana & Achik ,Spin( Yang baru pulang ke Rahmatullah, Al-Fatihah buatnya)



4. SINGLE OR TAKEN?

Biarlah Rahsia?


5. BLOG YANG ANDA SUKA?




Banyak sebenanrya. Kalau disenaraikan, nanti apa pula kata blogger yang blognya tak disenaraikan. Jadi biarlah rahsia.


6. ADAKAH BILIK ANDA KEMAS SETIAP HARI?


Hehehe! Biarlah Rahsia. Tapi saya sukakan bilik saya.


7. LAGU TERAKHIR YANG ANDA DENGAR?





Saya sebenarnya sukakan lagu-lagu puisi. Tapi lagu terakhir tu baru kejap tadi saya dengar iaitu lagu AKU DAN KENANGAN, BRAIN CONNECTION(sebenanrya lagu ni mmg saya save kat lat top saya). Ia membuai rasa apatah lagi bila ada kaitan dengan kita.


8. LAST TEXT MESSAGE





"Jom Taiping, petang esok ?"
SMS daripada Ramzi, sahabatku kat Kuala Kangsar.



9. LAST PHONE CALL





Dari Amir, bertanyakan jadi ke nak ke Medan cuti hujung bulan Mei ni. Saya kata tangguh dulu, mungkin bulan 11 nanti.


10. HARI TERAKHIR ANDA MENANGIS

Biarlah Rahsia! Saya lelaki dan amat susah untuk menitiskan air mata.


11. 5 LIST WARNA KEGEMARAN ANDA


Hijau, Kuning, Putih, Hitam dan Biru. Tapi saya gemar memakai baju warna hitam dan jeans warna biru..





*DENGAN BANGGANYA SAYA IJAZAHKAN ( macam belajar tarikat pulak) TAG INI KEPADA SAHABAT DI BAWAH( mcm belajar secara bersanad pulak)*


Qelissa (
http://qellissabb.blogspot.com/)

Atikah Mustapa (
http://varietyofhumans.blogspot.com/)

Yuni Aishah (
http://unniesya.blogspot.com/)

EskremGoreng
http://buttermilk-pancake.blogspot.com/

Husaini Nazari (
http://husaininazari.blogspot.com/)

DIEABELLA (
http://sweetwin.blogspot.com/)

Hiro (
http://akaltunjang.blogspot.com/)

Khairun Nisa (
http://khairun85.blogspot.com/)

BlueCITY (
http://bluevirgolady.blogspot.com/)



LEBARKAN WILAYAH PERSAHABATAN. LUASKAN EMPAYAR PERSAUDARAAN. PERSAHABATAN DAN PERSAUDARAAN SESAMA INSAN TETAPI KERANA TUHAN.

10 comments:

Fatin Filzah said...

Shameel,
TERIMA KASIH sbb sudi menjawab soalan2 saya.

Saya dah agak. Mesti awk ni jenis suka lagu-lagu puisi.

Dari cara awk menulis dlm blog pun, saya dah dpt agak.

Rahsia awk yg baru sy tahu. "SUKAR UNTUK MENANGIS." Hehe.

Menangis dalam hati? Hanya tuhan yg tahu kan.

ALL THE BEST UTK MASA DEPAN AWK.
THANKS FOR BEING MY FRIEND.


:)

maCy said...

biarlah rahasia.. smpt lagi tu..huhu

shameel Iskandar said...

Fatin = macam mn awk boleh agak yg sy ni suka lagu2 puisi. hehehe

Macy= hehehe, itulah ungkapan yg sering sy gunakan. Biarlah rahsia

EskremGoreng said...

mekasih tag.. awk nyer tag dah sy masukkan dlm to do list sy.. ^^

blueCITY® said...

salam shameel,
hehheheh..

okay
kalao akak free akak jawb ya
ekekekek..

tq dik tercatat nama akak dalam hati mulus mu
ekekkekek

=p

qellissa said...

salam shameel ,
Thanks for the tag..tp lissa da buat lor tag ni..=) tggu tag yg lain ye..hihihihi

Tokan said...

Syukran a'la ziarah

Yuni Aisyah said...

Sy akn menerima ijazah yg diberi dgn gembiranya..hehe...tQ cz sy antara yg tersenarai dlm list tag ni padahal byk lg member yg ada..=)

Inspirasi Hati said...

Hehe..cikgu pn suka lgu pling comel...xsngka..warna kgmaran sy kuning..(bgtau jak,wlupn cikgu xtnya)

nisa said...

maap sbb br nk wat tag ni.. hehe