Tuesday, November 15, 2011

Homework Dari CikguNae



Hari ni saya nak selesaikan ‘homework’ yang di beri oleh CikguNae. Homework ni akan saya sebarluaskan nanti untuk memperluaskan empayar persahabatan dan memperlebarkan wilayah persahabatan.

Perlu baca ARAHAN SOALAN dengan teliti:
1. You must post this Rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal
3. Answer the questions the tagger set for you in their post and create 11 new question for the people you tagged to answer
4. You have to choose eleven people to tagged and link them to the post
5. Go to their page and tell them you have tag HIM/HER
6. No tag back !
7. No stuff in the tagging section about “YOU ARE TAG IF YOU READING THIS” YOU LEGIMATELLY (a.k.a REALLY,TRUST WITH ALL HONEST) have tagged 11 people

Ok... no.1 siap!!!

No.2: 11 PERKARA tentang Shameel
1. saya seorang cikgu
2. Dulu belajar kat UFO – Sorry! USM
3. Sedang berjuang untuk transfer ke Kelantan.
4. Sangat suka dengan bulan 12 sebab suka main-main bah
5. Minat dengan fotografi.
6. Pengemar nasi dagang dan nasi kerabu
7. Sedang luangkan masa nonton filem Sang Pencerah ( Harap-harap anda semua turut menonton filem ini)
8. Suka nonton History Channel (Astro CH 555)
9. Lebih suka blog berbanding FB
10. Suka sangat gunakan ayat “ BIARLAH RAHSIA”
11. Suka sangat lihat hujan.


No.3a: MENJAWAB SOALAN dari CikguNae
1. Ini benar-benar soalan. Bila di tag, apa kamu rasa?
Rasa Strawbery. Hahaha
2. Satu impian penting yang ingin dicapai dalam masa terdekat?
Nak pindah ke Kelantan.
3. Perkara paling pelik kamu pernah hadapi?
Terlelap sambil drive sampai terbabas masuk longkang.
4. Satu perkara tentang diri kamu, yang menjadikan kamu hebat atau pelik?
Biarlah Rahsia. Hehehe.

5. Pernah tak baca karya klasik “Hikayat Awang Sulung Merah Muda”? Pernah baca atau tak, jawab soalan ni, Awang Sulung Merah Muda mungkin ialah ...
Dah lama tak baca Hikayat Awang Sulung Merah Muda(last baca tahun 1997). Lupa dah kisahnya
6. Nama seorang guru yang paling kamu ingati. Kenapa?
Biarlah Rahsia. Selalu ingat sebab cikgu saya ni telah ‘memanusiakan’ saya
7. Tiga surat khabar yang kamu baca (online atau tak... nyatakan mengikut urutan)
Biarlah Rahsia. Hehehe.
8. Satu Iklan TV yang tidak disukai... awat?
Iklan Raya TV3 tahun 2010. Sebab ada unsur-unsur bercanggah ngan agama.
9. Ada tak perkara yang paling kamu kesali? Apa tu???
Biarlah Rahsia. Heheheh.
10. Errr... pernah tak rasa ingin berehat atau tukar kerjaya?
Kadang-kadang pernah juga rasa macam tu.

11. Terima Kasih sebab menjawab... kamu ada soalan?
Ada. Tapi…. BIARLAH RAHSIA. Heheheh


No.3b: SOALAN dari Shameel
1. Selalu tak anda ditag?
2. Rancangan TV yang paling anda sukai, Kenapa?
3. Steysen Radio yang paling anda sukai, Kenapa ?
4. Filem paling best yang pernah anda tonton setakat ini. Apa sebabnya filem tu best pada pandangan anda.
5. Berapa Jam sehari anda online?
6. Antara blog dan FB, mana yang lebih anda suka?
7. Sejak bilakah anda mula terlibat dalam dunia blog.
8. Kat sekolah dulu, subjek apakah yang paling anda tak suka. Kenapa ?
9. Perkara paling mengembirakan anda dalam tempoh yang terdekat ini?
10. Berapa peratuskah impian anda yang telah tercapai?
11. Susah tak soalan-soalan ini?



No.4: CALON-CALON yang diTAG... harap maaf (Jangan rasa tertekan, ia tidak wajib)

12 comments:

Titisan Hujan said...

ahaha...tme ksih sbb tag.t free TH jwb yer

Anaa said...

cikgu oh cikgu shameel...

tag kosong je ke.. takde hadiah.. jenuh nak jawab tuuu... hihi.. ada rezeki (masa), saya jawab ... cekidout.. kekeke..

Ujie said...

okeyla..shameel punya pasal, saya layankan jugak!
tapi saya nak break rule kot..^__^

Mutiara Bernilai said...

Sang Pencerah memang best!

:)

Eye_nee said...

terimakasih tag...InsyaAllah jika diizinkan dan punya kelapangan..Jika tiada mohon sejuta kemaafan yer...

tehr said...

banyak benar rahsianya...
hehehe

HaiDa HiDa said...

terima kasih tag.. insyaAllah akan di usahakan.. :)

cik ainisha said...

tq.. insyaALLAH nti cik pink jawab ye

Afida Anuar said...

Saya tak ditag, tapi gatal nak menjawab aci dak shameel? hehehe..

jawab kat sini je;)


1. Selalu tak anda ditag?
Selalu jugak..

2. Rancangan TV yang paling anda sukai, Kenapa?
Takde yang suka. Pasai tak tengok tv, dan tak suka tengok tv..

3. Steysen Radio yang paling anda sukai, Kenapa ?
redfm dan ikim.. sebab....biarlah rahsia..hahaha

4. Filem paling best yang pernah anda tonton setakat ini. Apa sebabnya filem tu best pada pandangan anda.
Hmmm.....Freedom Writers... sebabnya, boleh bagi inspirasi kat sapa2 yang nak berjaya;)

5. Berapa Jam sehari anda online?
3-4 jam je...

6. Antara blog dan FB, mana yang lebih anda suka?
Blog.. FB takdak

7. Sejak bilakah anda mula terlibat dalam dunia blog.
April 2008 kot

8. Kat sekolah dulu, subjek apakah yang paling anda tak suka. Kenapa ?
Pendidikan Seni, pasai tangan tak berseni..hehe

9. Perkara paling mengembirakan anda dalam tempoh yang terdekat ini?
Hmm... jap nak fikir..hehe;)

10. Berapa peratuskah impian anda yang telah tercapai?
50 kot

11. Susah tak soalan-soalan ini?
Kacang je;)

NaeBlog said...

:-)

mamaNoriz said...

bertuahnye sya di tag!

hehehe...

mekasih sudi tag yea cikgu...
bila ada kelapanagn sya uat k...

tpi lambat sket sbb soalan mencabar smeua ni...hihi

napa nak transfer kelantan?
dekat dgn family ek?

anamizu said...

wahhhhh ana di tag! TQ cikgu shameel!! terase malu pulak sblm ni ana maen pggil SHAMEEL aje..ampun ye CIKGU shameel..hehe.. maaf lmbt bls kunjungan sbb bz sket lately.. ana try jawab ye..hehe





luv,
cik ana