Friday, April 13, 2012

Cara Paling Mudah Mendapatkan Six Pack



Membentuk enam otot di bahagian perut atau lebih dikenali sebagai six pack akan menyebabkan seseorang lelaki itu kelihatan lebih maskulin dan ganteng. Namun, untuk mendapatkan six tidaklah sesenang yang disangka dan tidak semudah yang diduga. Apa yang pasti sesiapa yang mengidamkan six pack terpaksa mengikuti disiplin yang agak ketat.




Antara langkah-langkah yang perlu dilakukan ialah:
  • Bagi yang memiliki berat badan berlebihan, tentu sahaja menurunkan berat badan merupakan langkah pertama yang perlu dilakukan dengan tabah.
  • Latihan dan senaman juga perlu dititikberatkan. Ada beberapa senaman yang perlu dilakukan oleh pemburu six pack, antaranya ialah bangkit tubi(sit up). Tentang bangkit tubi ini, paling minimum perlu dilakukan sebanyak 200 – 300 kali sehari.
  • Suplemen juga diperlukan jika ingin memiliki six pack. Suplemen seperti serbuk minuman protein amat berguna buat individu yang mahu mengekalkan six pack. Mungkin anda terpaksa membelanjakan sekitar RM300 hingga RM500 sebulan bagi perbelanjaan suplemen ini. Ia adalah satu pelaburan agar anda benar-benar maskulin dan ganteng.
Saya yakin, ramai yang tidak sanggup memperuntukan masa dan wang sebegini rupa, juga tidak sanggup mengekang selera. Namun, dalam masa yang sama ingin memiliki six pack. Tidak mengapa akan saya terangkan cara-cara untuk mendapatkan six pack dengan mudah tanpa memerlukan anda berpenat lelah.


Sila perhatikan dengan cermat dan teliti kaedah-kaedah yang akan saya paparkan

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V







Artikel sebelumnya: Tips Mengelakkan Gangguan Makhluk Halus

36 comments:

sis92 said...

haha tu six pack roti -,-

tehr said...

hahaha
satu cara yang mudah, murah dan cepat

Koding said...

Idea yang baik utk kelihatan muscle berketak2...

shameel Iskandar said...

sis92.
hahaha, yg penting tiada kesan sampingan.

shameel Iskandar said...

tehr.
Itu yg ptg, murah dan mudah.hehehe.

shameel Iskandar said...

Koding .
muscle beketak2 baru nampak maskulin.

gnesop poseng said...

betul2 mudah dan jimat! heheheeh

shameel Iskandar said...

gnesop poseng.
hehehe. bolehlah kita pakat amalkan.

Ujie said...

Kah3..jln pintas!

shameel Iskandar said...

Ujie.
jln paling pintas utk capai matlamat ni ujie.

JungRara said...

hihi...sangat berkesan tips tu =)

eita said...

cara yang paling berkesan...

a.samad jaafar said...

One pagi pun comel jgk.. Hihihi

shameel Iskandar said...

JungRara.
hahaha,cubalah praktiskan teknik.

shameel Iskandar said...

eita .
Berkesan, murah dan mudah.

shameel Iskandar said...

a.samad jaafar.
kena pakat cuba kaedah ni sahabat.hahaha.

uLan said...

hahaha six pax segera...

shameel Iskandar said...

uLan.
segera tapi tak kekal lama. hehehe.

Free download The Raid said...

WTF??? LOL XD

shameel Iskandar said...

Free download The Raid.
Trima kasih ats kunjungan

kaishin said...

haha..murah dan berkesan

~ Cik LuLu ~ said...

terima kasih mmbt sy ketawa d hujung minggu ^^...

shameel Iskandar said...

kaishin.
Hahaha, paling penting, ia berksesan utk semua peringkat umur

shameel Iskandar said...

~ Cik LuLu ~.
Trima kasih ats kunjungan. Ketawa itu terapi minda.

Bung Muzaffar said...

Cisss......lawak sungguh. Kahkahkahkahkah....

shameel Iskandar said...

Bung Muzaffar.
Kena cuba kt rumah ni, mana tau takut2 menjadi.

sara pedrosa said...

memula baca serius je..

haha

CintaZulaikha said...

hakhakhakhakhak, sengal~

CintaZulaikha said...

ha, lupa nak tya. belog yg mana tak boley masuk tuh???

shameel Iskandar said...

sara pedrosa .
memula tu kasi semangat sikit org baca. hahaha.

shameel Iskandar said...

CintaZulaikha.
blog http://cintazulaikha-ummi.blogspot.com/ tu yg sy x boleh masuk. Bila masuk terus ke busuk.com. tapi tadi bila masuk ia hnaya kluar shout box saja

Anonymous said...

macam sial...rasa nak maki muke ko..

Anonymous said...

good tips...

kitakongsi said...

aku memang boleh jamin inilah cara sebenar mendapaatkan six pack, malah boleh pilih nak perasa kacang, kelapan dan kaya haha

shameel Iskandar said...

kitakongsi.
Hahaha,marilah kita pakat2 praktikan. hehehe.

Pencinta Artikel said...

Informasi Yang Sangat Bagus Dan Berguna

Buat Kita Kita Nih Heheheh

#Great Blog And This Information Is Very

Interesting

.