Wednesday, May 10, 2017

Anwar Ibrahim kritik Fattah Amin.

Anwar Ibrahim kritik Fattah Amin.

Fattah Amin adalah pelakon yang cukup terkenal akhir-akhir ini. Beliau mula meniti populariti apabila digandingkan dengan Neelofa dalam drama bersiri Suri Hati Mr. Pilot.

Tidak sekadar seorang pelakon, Fattah Amin juga membuktikan dirinya juga mampu menjadi penyanyi dan terbaru sebagai penulis buku.

Dalam bidang lakonan  Fattah Amin telah membuktikan kehebatannya apabila beliau menyapu bersih 4 trofi pada Anugerah MeleTOP Era 2017 MeleTOP Era (AME) 2017.

Manakala dalam bidang penulisan pula, karya Fattah Amin mendapat sambutan yang luar biasa. Buku Fattah Amin, iaitu 99 Kata-Kata #QalifModen dinobatkan sebagai Buku Paling Popular di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2017.

Walaupun begitu, ramai juga yang tidak dapat menerima kejayaan Fattah Amin dengan senang dan tenang.

Mereka mencemburui, mempertikaikan dan tidak menyenangi kejayaan yang diraih oleh hero Suri Hati Mr. Pilot itu.  Sebenarnya banyak pihak yang mencemburui kejayaan Fattah Amin, antaranya ialah pelakon Sharnaaz Ahmad.

Terkini kejayaan Fattah Amin juga turut tidak disenangi oleh Anwar Ibrahim. Entah apa salah dan silapnya Fattah Amin terhadap Anwar Ibrahim, sehinggakan beliau dibenci sebegitu rupa.

Anwar Ibrahim mengutuk dan mengeji karya-karya Fattah Amin termasuklah novel terbaharu, Wanita Terakhir yang kini berada di pasaran. Tidak pula dapat dipastikan adakah Rafizi Ramli dan Saifuddin Nasution juga mempunyai pandangan yang sama.Hahahaha jangan marah ya dan kepada peminat setia Fattah Amin, jangan pula melatah. Kepada penyokong Parti Keadilan Rakyat (PKR) jangan pula melenting, sebab Anwar Ibrahim ( ejaan sebenarnya Anuar Ibrahim) yang dimaksudkan ini bukanlah Dato' Seri Anwar Ibrahim, Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR). Tapi, beliau hanyalah seorang  keyboard Warrior yang gemar melontarkan kritikan, cacian dan makian.

Kepada Fattah Amin selamat maju jaya saya ucapkan. Teruskan usaha anda menyusun jejak dan mengatur langkah untuk meraih kejayaan.

No comments: