Tuesday, December 4, 2018

Hina Islam, Kasthuri Patto kurang ajar.


Hina Islam, Kasthuri Patto kurang ajar.


Selepas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, P. Waytha Moorthy dan Exco Selangor, V Ganabatirau kini seorang lagi tokoh politik berketurunan pendatang bersikap biadap terhadap agama islam. 

Tokoh politik berketurunan pendatang yang dimaksudkan ialah Ahli Parlimen Batu Kawan, Kasthuri Patto
Ahli Parlimen dari parti DAP itu menyindir langkah dasar Kerajaan Kelantan mengenai pusat hiburan di negeri yang diterajui PAS tersebut. 

Persis orang hilang akal beliau mempersendakan  dasar tiada pusat hiburan di Kelantan.Sindiran jahat Kasthuri Patto berbunyi 

`Maka, adakah kanak-kanak menjadi hiburan?’ dalam status laman sosial Facebooknya yang merujuk kepada laporan berita tersebut.

Statistik perkahwinan bawah umur 2017. 

Info Tambahan.

Amat keji dan sangat jahat Kasthuri Patto apabila beliau menuduh umat islam di Kelantan sebagai pedofilia dan menjadikan kanak-kanak sebagai hiburan lantaran ketiadaan pusat hiburan.

Sindiran' ahli Parlimen Batu Kawan, Kasthuri Patto terhadap kerajaan negeri Kelantan dalam isu kahwin bawah umur sebenarnya langsung tidak berasas dan melampaui batas.

Kasthuri Patto juga memburukkan Kelantan dengan memberi gambaran isu perkahwinan kanak-kanak serta pedofilia berlaku secara berleluasa tanpa kawalan di negeri tersebut sedangkan fakta menunjukkan sebaliknya.

Betapa bodoh dan hitamnya hati Kasthuri Patto apabila beliau membutakan mata terhadap statistik perkahwinan bawah umur di Kelantan pada tahun 2017 yang terbukti  jauh lebih rendah daripada negeri beliau sendiri, Pulau Pinang

Statistik menunjukkan jumlah kanak-kanak bawah umur bukan Islam yang berkahwin dengan pasangan dewasa di Pulau Pinang sebanyak 38 orang, manakala di Kelantan hanya empat orang.


Malah, Kelantan mencatatkan jumlah ketiga terendah selepas Terengganu dan Perlis. Lebih lanjut rujuk 

No comments: